Wil je met mij in contact komen? rolf@a-business.nl
Over Innoveren met subsidie in de praktijk, editie MKB

Over Innoveren met subsidie in de praktijk, editie MKB

Ondernemers zijn vaak druk met de dagelijkse gang van zaken. De financiële huishouding moet op orde zijn, de verkoop op niveau en de productie moet blijven draaien. Belangrijk, maar niet genoeg om uiteindelijk te overleven. Want een ondernemer die succesvol wil zijn, moet voortdurend blijven ontwikkelen en vernieuwen om zich te kunnen onderscheiden. 

In de praktijk is het moeilijk een goede balans te vinden tussen ‘controlerend ondernemen’ en ‘innoverend ondernemen’. Innoveren is immers tijdrovend en kostbaar terwijl de gemiddelde ondernemer structureel tijd, geld en handen te kort komt. Het benutten van subsidiemogelijkheden wordt doorgaans ‘vergeten’. 

Met het boek ‘Innoveren met subsidie in de praktijk, editie MKB’ wordt het een stuk eenvoudiger om creatieve ideeën vanuit de eigen organisatie te stimuleren, te managen en om te zetten naar innovaties. Het zal blijken dat iedere ondernemer goud in handen heeft. Het inzetten van de kracht van werknemers en het herkennen van het eigen innoverend vermogen maakt het ontwikkelen en uitvoeren van nieuwe ideeën efficiënt en haalbaar. Hulp van subsidies is hierbij essentieel. Daarom gaat ‘Innoveren met subsidie in de praktijk, editie MKB’ ook in op de subsidiekansen van een innoverende MKB-onderneming. 

Grouve, Rolf e.a. (2011). Innoveren met subsidie in de praktijk, editie MKB. SDU Uitgevers: Den Haag.