Wil je met mij in contact komen? rolf@a-business.nl
Terug naar overzicht

Komt mijn project in aanmerking voor de WBSO-regeling?

Het is soms lastig in te schatten of jouw ontwikkelingen wel in aanmerking kunnen komen voor de WBSO-regeling. Ik geef een aantal praktijkvoorbeelden van subsidiabele projecten.

Zo krijg je een idee of het zinvol is om te onderzoeken of er ook voor jouw projectidee WBSO-subsidiemogelijkheden zijn. Een voorwaarde is wel dat je je projecten met eigen mensen (die bij jou op de loonlijst staan) uitvoert.

1: Ontwikkeling van API’s

Wanneer je software gaat ontwikkelen om verschillende soorten software met elkaar te laten praten, zijn er waarschijnlijk subsidiemogelijkheden. Helemaal wanneer je te maken hebt met beveiligingsissues.

2: Ontwikkeling van een nieuwe oven

Er komen steeds nieuwe technieken om ovens efficiënter te maken, maar die zijn niet altijd één-op-één te gebruiken voor het verhitten van alle metalen. Wanneer je voor bijvoorbeeld een specifieke toepassing een nieuwe oven ontwikkelt, dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor de WBSO.

3: Ontwikkeling van nieuwe stalen buis

Stalen buizen kunnen slecht tegen zout water. Door een buis te ontwikkelen die wel tegen zout water kan, zijn deze veel breder toe te passen. De ontwikkeling hiervan is subsidiabel.

4: Voedingsmiddelenontwikkeling

Wanneer je als (industriële) bakker meer wilt produceren in dezelfde tijd en op hetzelfde oppervlak, moet je je proces opnieuw ontwikkelen en eventueel doorontwikkelen aan bestaande en/of nieuwe machines. Hetzelfde geldt als je bijvoorbeeld hetzelfde product op de markt wilt brengen met dezelfde smaak, maar dat minder suiker bevat.

5: Ontwikkeling product en productieproces

Het komt voor dat je als technisch bedrijf genoodzaakt bent om producten te maken die een grotere of juist kleinere afmeting hebben of die veel sterker gemaakt moeten worden dan je tot op heden deed. Wanneer je daarmee aan de slag gaat, moet je zowel je productieproces doorontwikkelen als een nieuw product ontwikkelen. In dat geval zijn zowel de procesontwikkelingskosten als de productontwikkelingskosten subsidiabel.

Dit zijn enkele voorbeelden waarvoor WBSO aangevraagd kan worden. Denk je dat jouw bedrijf ook aanspraak kan maken op de WBSO en wil je meer informatie? Neem dan direct contact op met Cata Subsidieadvies (onderdeel van de Jong & Laan Accountants en Belastingadviseurs) via telefoonnummer 0592 – 544030.

Dit artikel is op 8 september 2020 geplaatst op Catasubsidieadvies.nl

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp of één van de andere onderwerpen en diensten waar A-Business zich mee bezig houdt? Neem dan contact met me op!